Руски центар у Сирији: 31 напад „Ал Нусре“

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЗаједничка војна руско-турска патрола у сиријској провинцији Идлиб
Заједничка војна руско-турска патрола у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Терористи „Ал Нусре“ извршили су у току претходног дана 31 напад у идлибској зони деескалације, саопштио је Руски центар за помирење зараћених страна у Сирији.

Према речима руководиоца Центра, контраадмирала Александра Гринкевича, од тога – 29 напада је било у провинцији Идлиб, пет у провинцији Алепо, два у провинцији Латакија и три у провинцији Хама.

Руска војна полиција наставила је да патролира у провинцијама Алепо, Хасеке и Дејр-ел-Зор, додао је Гринкевич.

Он је недавно рекао да терористи на југу провинције Идлиб заузимају положаје умерених група што би могло да указује на планове погоршања ситуације у циљу нарушавања договора између Турске и Русије.

Договори о Идлибу

Подсетимо, председници Русије и Турске састали су се у Москви 5. марта, како би разговарали о регулисању ситуације у сиријској провинцији Идлиб. 

Састанак је завршен доношењем заједничког документа који садржи три тачке: прекид ватре који почиње у поноћ у ноћи између 5. и 6. марта, успостављање безбедносног коридора у дужини од шест километара ка северу и југу од стратешки важног пута М4 у Идлибу и заједничке патроле двеју земаља од 15. марта дуж пута М-4 Б, који повезује Латакију и Алепо.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала