Сви ратови морају престати: Порука новог Трамповог шефа Пентагона

© AP Photo / Tom WilliamsКристофер Милер, секретар за одбрану САД
Кристофер Милер, секретар за одбрану САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви ратови морају престати, порука је коју је послао нови шеф Пентагона Кристофер Милер, кога је амерички председник Доналд Трамп недавно именовао на ту функцију.

„Ово је критична фаза у којој наша улога прелази из лидерства у подршку. Ми нисмо људи непрестаног рата. То је супротност свему за шта се залажемо и за шта су се наши преци борили“ Сви ратови морају престати“, навео је нови секретар за одбрану у писму запосленима у том секретаријату, преноси РТ.

​Тиме је, како се процењује, послао поруку како се спрема да повуче војску из Авганистана.

Пентагон - Sputnik Србија
Трампове чистке у Пентагону: Припрема за пуч или крај непрестаног рата?

Његово писмо уследило је само неколико дана пошто је амерички председник сменио Марка Еспера и именовао Милера, који је раније био шеф Националног центра за борбу против тероризма, на место секретара за одбрану.

Милер се сматра Трамповим лојалистом и добио је функцију у чистки која се догодила у Пентагону, само два дана пошто су поједини амерички медији прогласили Џоа Бајдена победником председничких избора.

Милер је навео да завршетак ратова захтева компромисе и партнерство.

„Суочили смо се са изазовом, дали смо све од себе, сада је време да се вратимо кући“, додао је он у писму.

Поједини амерички медији, попут Фокса или МСНБЦ, навели су да би Трамп могао да повуче „драстичне потезе“, укључујући и повлачење трупа из Авганистана.

​Новинар Вашингтон поста Ден Ламоут написао је како је, док је „Трамп агитовао за потпуно повлачење из Авганистана, Еспер послао Белој кући подсетник како тамо имају 4.500 војника и пар дана касније је смењен“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала