У Степанакерт стигао још један конвој руских мировњака /видео/

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПрипадник руских мировних снага на контролном пункту у Нагорно-Карабаху
Припадник руских мировних снага на контролном пункту у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Колона јединица руских мировних снага, која је стигла у зону сукоба у Нагорно-Карабаху, прешла је око 100 километара и стигла из Гориса у Степанакерт, саопштило је Министарство одбране Русије.

У саопштењу Министарства се додаје да су на одредишта стигли оклопни транспортери, моторна возила и логистичка опрема која је допремљена авионима Ил-76 војно-транспортне авијације руских Ваздушно-космичких снага на аеродром Еребуни.

Руска војна полиција обезбеђује пролаз војних конвоја.

На већ постављеним осматрачницама врши се контрола прекида ватре и борбених дејстава у зони сукоба, одржава безбедност саобраћаја и сузбијају илегалне радњи против цивилног становништва, што ће допринети што скоријем преласку на миран живот и повратак избеглица.

Примирје у Карабаху

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом.  

Како је саопштило Министарство одбране Русије, у саставу руског мировног контингента у зони сукоба у Нагорно-Карабаху биће 1960 војника, 90 оклопних транспортера, 380 јединица аутомобилске и специјалне технике.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала