Баку продужио Јеревану рок за повлачење војске из једног региона

© REUTERS / STRINGERЈерменски војник на фронту током сукоба у Нагорно-Карабаху
Јерменски војник на фронту током сукоба у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Азербејџан је дао Јерменији додатних 10 дана за повлачење војске из Келбаџарског рејона Нагорно-Карабаха, изјавио је помоћник азербејџанског председника Хикмет Хаџијев.
„У вези са потешкоћама са којима се сусрела јерменска страна, Азербејџан је решио да Јерменији пружи додатних 10 дана за повлачење јединица из Келбаџарског рејона. Датум предаје подручја Азербејџану више није 15. новембар – већ 25. новембар“, изјавио је он током брифинга емитованог путем телевизије.

Према његовим речима, јерменска страна је замолила да се пружи додатно време преко Русије. Потешкоће су повезане са чињеницом да из поменутог рејона у Јерменију води само један пут са ограниченим пропусним капацитетом а настали су и тешки временски услови.

„Датуми предаје Азербејџану Агдамског и Лачинског региона остају исти - 20. новембр и 1. децембар“, додао је Хаџијев.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом.  

Како је саопштило Министарство одбране Русије, у саставу руског мировног контингента у зони сукоба у Нагорно-Карабаху биће 1960 војника, 90 оклопних транспортера, 380 јединица аутомобилске и специјалне технике.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала