„Плашите се Бога“: Захарова о оптужби да Русија покушава да умањи углед Пољске

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Логика Варшаве је да за све треба оптужити Москву, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова и позвала Пољску да се „плаши Бога“, након изјаве портпарола министра-координатора пољских специјалних служби Станислава Жарина о „руској претњи“.
„Бојте се Бога, Станиславе. Онолико лажи и прљавштине колико су пољски политичари излили на Русију било би довољно за ђубрење рајских вртова. Историја Другог светског рата, пад председничког авиона код Смоленска, жалосни исходи обојених револуција у Европи, инфодемија у периоду вируса корона – за све то, по логици бројних представника званичне Варшаве, и много штошта друго -  треба оптужити Русију“, изјавила је Захарова, а објављено је на званичном Фејсбук налогу МИП-а Русије.

Портпаролка је позвала пољско руководство да, уколико се заиста брине за углед земље, пронађе и казни оне који скрнаве гробове и споменике војника Црвене армије - ослободилаца Европе од фашизма, који се налазе на територији Пољске.

С тим у вези, Захарова је истакла да ће са много већим задовољством говорити о успесима Варшаве на том пољу током брифинга него о позивима упућеним пољској страни да испуни обавезе за очување меморијала.

Раније је Жарин изјавио да Москва наводно „манипулише угледом Пољске, НАТО-а и Запада“ и да покушава да поквари репутацију Варшаве.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала