Масовно тестирање у Аустрији после карантина

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаСистем тестирања који је развио „Вектор“, коришћен је за дијагностификовање нове инфекције ковид 19 у Федералном истраживачком центру у Новосибирску.
Систем тестирања који је развио „Вектор“, коришћен је за дијагностификовање нове инфекције ковид 19 у Федералном истраживачком центру у Новосибирску. - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустријски канцелар Себастијан Курц најавио је данас масовно тестирање грађана након другог „закључавања“ које ступа на снагу од уторка.

Курц је за ОРФ казао да ће још пре Божића бити спроведено масовно тестирање, слично оном у Словачкој, јер је та мера била успешна.

У Аустрији ће се, најпре, тестирати запослени у образовном систему како би школе могле 7. децембра поново, безбедно отворити своја врата, преноси Танјуг.

У даљем кораку Курц жели масовне антиген-тестове како би се осигурала безбедна прослава Божића.

На питање зашто влада није донела раније најрестриктивније мере, Курц је одговорио да не може сам одлучивати, јер живимо у демократији.

Пренео је да је протеклих дана било дискусија са покрајинама и другим странкама и да није било спремности да се предузме овај корак.

„Верујем и да становништво пре пар недеља није било спремно да поштује ове мере“, нагласио је канцелар.

Према његовим речима, вакцина ће све променити, те је изразио задовољство напретком у њеном развоју.

Казао је да полази од тога да ће вакцинација почети у првом кварталу идуће године.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала