Министар просвете: Засад нећемо затварати школе

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANЂаци прваци у школи - илустрација
Ђаци прваци у школи - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Засад нећемо затварати школе, рекао је министар просвете Бранко Ружић и додао да број оболелих од ковида у Србији уноси немир свима, али да је најважније да се поштују мере.

У интервујуу за „Ало“, министар просвете је нагласио да школе тренутно нису озбиљније место трансмисије вируса, па, докле год је могуће да се одржи редовна настава и обезбеди се неометан рад, тако ће се и чинити.

На питање шта ће бити са зимским распустом, Ружић је рекао да је одговорна одлука на Кризном штабу и да ће свакако бити донета у најбољем интересу за све.

Ружић је рекао да је нова функција за њега изазов, јер "сте у позицији да лично дате барем скроман допринос у министарству које је најважније за једно друштво, које тежи и приближава се идеалу да буде модерно“.

"Министарство просвете води рачуна о будућности, о наредних 30, 40, 50 година нашег друштва... Политика, политике, политичари, све то је променљиво, али просвета, наука и технолошки развој јесу константа и кичма развоја и очувања вредносног система сваког друштва, па и нашег,“ рекао је Ружић.

Он је рекао и да СПС сагледава своју специфичну тежину након 30 година постојања, али такође и грађани којим им пружају подршку.

„Када радимо добро за Србију, странка је увек задовољна,“ закључио је Ружић и додао да ће избор председника странке Ивице Дачића за председника Скупштине свакако појачати улогу и значај парламентарног живота и у домаћем, али и у спољнополитичком амбијенту, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала