Руски специјални авион са аеромобилном болницом стигао у Јереван /видео/

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаДолазак тешког теретног авиона Ил-76 са војном техником и припадницима мировних снага на аеродром у Јеременији
Долазак тешког теретног авиона Ил-76 са војном техником и припадницима мировних снага на аеродром у Јеременији - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални авион Министарства за цивилну одбрану, ванредне ситуације и отклањања последица природних катастрофа Руске Федерације одлетео је данас у Јерменију са 30 стручњака ради пружања помоћи у решавању хуманитарних питања, саопштило је Министарство. У међувремену авион са аеромобилном болницом приземљио се у Јеревану.
„Оперативна група стручњака ће на лицу места проценити ситуацију и координисати даље акције пружања неопходне помоћи цивилном становништву. Послато је укупно 30 особа“, изјавио је министар за цивилну одбрану и ванредне ситуације Јевгениј Зиничев.

Раније је саопштено је да ће група руског Министарства ући у састав Међуресорне групе за хуманитарно реаговање у Степанакерту, као и да је у току њено премештање.

Национални центар за управљање одбраном Русије саопштио је раније да је руско Министарство одбране приступило формирању Међуресорног центра за хуманитарно реаговање у главном граду непризнате републике Нагорно-Карабах – Степанакерту.

Споразум о Карабаху

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом.  

Како је саопштило Министарство одбране Русије, у саставу руског мировног контингента у зони сукоба у Нагорно-Карабаху биће 1960 војника, 90 оклопних транспортера, 380 јединица аутомобилске и специјалне технике.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала