Србин са 8 идентитета ухапшен у Италији: Глумио шеика и племића и за 18 година украо милионе

© ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаХапшење
Хапшење - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски држављанин Томас Г. (43) ухапшен је пре три дана у Милану приликом чега је заплењена сва његова имовина због сумње да је новац годинама стицао варајући богате бизнисмене широм света. Имао је осам идентитета, а представљао се као дипломата, племић, шеик...

Два луксузна аутомобила марке Бе-Ем-Ве, кућа у Милану, имање надомак Монце и милион евра на банковном рачуну богатство је чије ће порекло Србин морати да доказује пред судом у Италији, а које су запленили агенти Одељења за борбу против криминала полиције у Милану, преноси Блиц.

Клупко његових превара, у којима, по свему судећи учествује годинама, истражитељи су почели да одмотавају након што је заустављен у покушају да пређе границу између Италије и Швајцарске. Цариници су приликом контроле возила и претреса пронашли нешто више од 8.000 евра, а како на питање одакле му тај новац није имао одговор, као и то да је последњи свој приход пријавио пре 15 година, постао је сумњив полицајцима.

Испоставило се да је Србин био умешане у такозване рип-дил преваре, где је, представљајући се као бизнисмен, дипломата, племић или шеик, богатим становницима махом из северне Европе али и из других крајева света, нудио одличан курс за мењање великих количина новца. Са својим жртвама би се, како пише „Ла Милано“ састајао у луксузним хотелима или приватним клубовима где би их упознавао са „одличним условима“ које пружа као мењач новца.

Када би стекао њихово поверење, креће права превара: богаташи углавном прљав новац стечен криминалом покушавају да промене по повољном курсу у неку другу валуту. Али, у тренутку када дође до размене новца, у актовци коју узму жртве, налази се обичан папир прекривен аутентичним новчаницама које су на површини или потпуно фалсификованом хартијом од вредности.

Полиција верује да је ухапшени на овај начин „пословао“ од 2002. године, а да је сав новац стечен током ових година, зарађен на овај начин.

„Ла Милано“ пише да је 2002. године у Милану преварио једног бизнисмена, претварајући се да је заинтересован за куповину имање, а након што је договорио размену новца у познатом хотелу, жртви је узета актовка са 45.000 евра. Три године касније, на исти начин је „ојадио“ жену за 50.000 евра које је отео из њене ташне.

Његово име се више пута нашло истрагама разних „рип дил“ превара у Падови, Риму, Фиренци, а жртве су тада биле кинески и италијански држављани.

И његова супруга такође има неколико прекршаја у свом досијеу, а углавном се односе на провале у кућу, као и двоје од његово четворо деце.

Занимљиво је да су Томас и његова породица током свих ових година пријавили само 30.000 евра прихода још 2005. године. Тих 30.000 евра, пише „Ла Милано“ нису били довољни да се купи „ауди А8“ који су платили 55.000 евра.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала