Угоститељски објекти до 1. децембра радиће од 7.00 до 20 часова, с тим што примена мера може бити продужена.
Сваки локал мора да одреди лице одговорно за поштовање и контролу прописаних мера у објекту.
Сви запослени и гости обавезни су да носе заштитне маске током боравка у угоститељском објекту (унутар објекта и на тераси/башти), осим током непосредног конзумирања пића, након чега се маска одмах враћа на лице, а током конзумирања хране маска се враћа на лице одмах након завршетка оброка.
Власници угоститељских објеката морају да обезбеде средства за дезинфекцију (гел за дезинфекцију или влажне алкохолне марамице) на свим столовима.
Унутар објекта столови морају бити одвојени прозирним плексиглас плочама/панелима или другим непрозирним материјалом погодним за дезинфекцију, висине 170 цм.
На тераси/башти угоститељског објекта размак између столова мора да буде најмање два метра.