Карабах: У уторак се отвара пут за Степанакерт

© Sputnik / Давид Галстян / Уђи у базу фотографијаОклопно возило руских мировних снага у Карабаху
Оклопно возило руских мировних снага у Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Пут из Јерменије у Карабах преко Гориса и Бердзора биће отворен за саобраћај у уторак 17. новембра, саопштио је председник непризнатог Нагорно-Карабаха Араик Арутјуњан, позивајући се на команданта руских мировних снага Рустама Мурадова.

„Према уверавањима команданта руског мировног контингента у Арцаху генерал-пуковника Рустама Мурадова, сутра, 17. новембра, у 10 часова (7 часова по средњоевропском времену), рута Степанакерт-Бердзор-Горис почеће да саобраћа у безбедном режиму. Према постигнутом споразуму, поред њега ће, најраније до 25. новембра, бити отворен и ауто-пут Мартакерт-Карвачар-Варденис“, написао је Ауртјуњан на свом Фејсбуку.

Према његовим речима, захваљујући сарадњи власти Карабаха и припадника мировног контингента Русије, „чини се све што је могуће како би се осигурала безбедна саобраћајна веза између становника Арцаха (Карабаха) са спољним светом и од сада ће наши сународници моћи да се осећају безбедно и мирно се враћају у своје домове“.

Споразум о Карабаху

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом.  

Како је саопштило Министарство одбране Русије, у саставу руског мировног контингента у зони сукоба у Нагорно-Карабаху биће 1960 војника, 90 оклопних транспортера, 380 јединица аутомобилске и специјалне технике.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала