Нови протест опозиције у Јеревану, демонстранти кренули ка згради Тужилаштва /видео/

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаМитинг опозиције у Јеревану
Митинг опозиције у Јеревану - Sputnik Србија
Пратите нас
Присталице опозиције које су се окупиле у центру Јеревана захтевајући оставку премијера Никола Пашињана, упутиле су се према Генералном тужилаштву и Министарству спољних послова земље, јавио је дописник Спутњика.
„Идемо ка Генералном тужилаштву да бисмо захтевали законитост, спречавање репресије и притварања. Да Генерално тужилаштво не служи Николу Пашињану, који ће ускоро отићи, већ републици, грађанима и уставу“, истакао је један од организатора скупа и представник опозиционе странке Дашнакцутјун, Гегам Манукјан.  

Раније је саопштено да се неколико хиљада људи окупило испред зграде опере у центру Јеревана.

Атмосфера на митингу је мирна, испред зграде налазе се припадници полиције, али за сада нема припадника интервентних снага. Демонстранти не провоцирају полицајце.

Обраћајући се окупљенима, Манукјан је рекао да су лидер странке Просперитетна Јерменија Гагик Царукјан и лидер странке Домовина Артур Ванецјан позвани у Националну службу безбедности пре почетка скупа у центру Јеревана.

„Царукјана, Ванецјана и остале позвали су у Службу безбедности да не би могли да учествују на митингу. Пашињане, мораш да одеш!“, изјавио је Манукјан на митингу.

У Јеревану се већ неколико дана одржавају протестни скупови. Демонстранти захтевају оставку актуелног премијера Јерменије Никола Пашињана, због потписивања споразума о прекиду ватре у Карабаху. 

Нереди и протести у Јеревану почели су током ноћи 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху и предаји Азербејџану неколико региона. У Јерменији је ово схваћено као неоснована одлука о капитулацији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала