МУП потврдио: Код Бујановца пронађене велике количине оружја, међу њима и ракете за Осу

© ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаШаржер са муницојом - илустрација
Шаржер са муницојом - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Код Бујановца пронађене велике количине оружја, међу њима и ракетни бацачи, потврдио је МУП.

Неки медији пренели су раније да је приликом радова на прегледу терена који се изводе на територији општине Бујановац 14. новембра радник фирме која ради на разминирању подручја општине Бујановац у координацији са центром за размињавање пријавио је полицији да је пронађена већа количина наоружања и минско експлозивних средстава.

Тада је, према писању медија, пронађено осам пуњења за ручни минобацач "Оса", једна противтенковска мина, врећа нитроглицерина, три сандука муниције и један уређај за праћење.

Потом се огласио и МУП, који је на свом сајту обавио саопштење у ком се наводи да је у атару села Кончуљ, на подручју општине Бујановац, у шуплјини испод једне стене, пронађено је девет контејнера са ракетом за ручни ракетни бацач, 137 комада муниције за бацач граната, једна противтенковска мина, сандук са двогледом за ноћно осматрање, четири кутије са 1.436 комада пушчане муниције различитог калибра, оптички нишан и маскирна униформа.

По налогу заменика тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Врању, припадници полиције и контрадиверзиона екипа Полицијске бригаде извршили су увиђај.

Тужилаштво је полицији наложило да се против непознатих извршиоца поднесе кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозволјена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних средстава.

Припадници полиције, по налогу тужилаштва, предузимају све мере и радње из своје надлежности у цилју расветлјавања овог кривичног дела, стоји на сајту МУП-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала