Путин и Макрон се заложили за очување хришћанских храмова у Карабаху

© AP Photo / Rafael YaghobzadehПредседници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон пред састанак "нормандијске четворке" у Паризу
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон пред састанак нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са француском колегом Емануелом Макроном о ситуацији у Нагорно-Карабаху и борби против тероризма, саопштила је прес-служба Кремља.
„Владимир Путин је информисао о активним посредним напорима које је предузела руска страна који су омогућили да се заустави крвопролиће и избегну нове жртве, као и о распоређивању руског мировног контингента дуж линије раздвајања и Лачинског коридора. Истакнуто је да се декларација председника Азербејџана и Русије и премијера Јерменије од 9. новембра реализује. Ситуација у региону се стабилизује“, наводи се у саопштењу.

„Изразивши спремност за координацију рада на линији ко-председника Минске групе ОЕБС-а – Русија, Француска и САД, лидери су нагласили важност решавања неодложних хуманитарних питања, укључујући враћање избеглица својим домовима, осигурање услова за нормалан живот становништва, обнова инфраструктуре, очување хришћанских цркава и манастира“, додаје се у саопштењу.

С тим у везу, Путин је упознао француског колегу о формирању Центра за хуманитарно реаговање.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала