Руска војска поставила осматрачнице у Карабаху, заштићен древни манастир

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаКомандант руских мировњака у Нагорно-Карабаху: Споразум се поштује /видео/
Командант руских мировњака у Нагорно-Карабаху: Споразум се поштује /видео/ - Sputnik Србија
Пратите нас
У подручју где се изводи мировна операција у Карабаху, дуж линије раздвајања завршено је постављање осматрачница руских мирнодопских снага, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков.
„Контрола за поштовањем режима прекида ватре и свих борбених дејстава врше мирнодопске снаге са девет осматрачница у јужној зони одговорности и још девет у северној зони. У Лачинском коридору се налази седам привремених осматрачница које осигуравају пролазак колоне мировних снага“, рекао је Конашенков.

Он је додао да се режим прекида ватре поштује на целој линији раздвајања.

Руски миротворци су поставили осматрачницу испред древног манастира Дадиванк на северу Карабаха. Тренутно се разговара о слободној посети верника манастиру. Према тространом споразуму ово подручје је прешло под контролу Азербејџана.

Конашенков је саопштио да су до сада руски војно-транспортни авиони извели 140 летова ради допремања мировњака и војне технике у Карабах. У Степанакерту ће се налазити штаб руске мировне мисије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала