Сајам образовања: Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије

© Фото : Уступио Руски центар за науку и културу ,,Руски дом“ у БеоградуОтварање сајма образовања руских универзитета у „Руском дому“ у Београду
Отварање сајма образовања руских универзитета у „Руском дому“ у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски центар за науку и културу „Руски дом“ био је домаћин сајма образовања руских универзитета. Више од 200 учесника сајма упознало се са образовним програмима руских високошколских установа и информисало о могућностима за струковно образовање у Русије за сународнике и држављане Србије.

Образовни пројекат „У Русију по знање“ реализује се на иницијативу Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународнике који живе у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество). Циљ пројекта је промоција руског образовања и достигнућа руске науке, као и проширивање сарадње између образовних институција партнерских земаља.

Сајам руских универзитета у Србији одржан је 13. и 14. новембра уз активну подршку Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду и Амбасаде Русиje у Србији.

© Фото : Уступио Руски центар за науку и културу ,,Руски дом“ у БеоградуСајам образовања руских универзитета у „Руском дому“ у Београду
Сајам образовања: Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије - Sputnik Србија
Сајам образовања руских универзитета у „Руском дому“ у Београду

На отварању сајма учествовали су виши саветник Амбасаде Русије у Србији Александар Николајевич Конанихин и вршилац дужности шефа Руског центра за науку и културу у Србији Јевгениј Едуардович Демин.

Јевгениј Демин рекао је да су руски сајмови образовања јединствени догађај, јер сви присутни имају прилику да директно постављају питања која их занимају представницима руских високошколских установа.

Интересовање српских ученика и студената за руско образовање убрзано расте, а Министарство образовања и науке Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије за бесплатно високошколско образовање у Русији. Због све ширег присуства руских компанија у Србији, курсеви руског језика на даљину, које руске образовне институције нуде бесплатно, а који су постали саставни део образовног живота у насталим епидемиолошким условима, почели су да привлаче велику пажњу.

Треба напоменути да српски студенти који студирају у Русији након две године студија прилично течно говоре руски језик, што још једном потврђује висок ниво руског образовног система.

Образовне програме у најактуалнијим областима представили су представници водећих руских високошколских установа, укључујући: Московски универзитет за финансије и индустрију „Синергија“, Севернокавкаски федерални универзитет, Рударски универзитет у Санкт Петербургу, Државни технолошки универзитет у Белгороду „В. Г. Шухов“, Државни универзитет у Тјумену и други, саопштили су представници Руског центра за науку и културу ,,Руски дом“ у Београду.

© Фото : Уступио Руски центар за науку и културу ,,Руски дом“ у БеоградуМанифестацију је посетило преко 200 учесника. Током два дана сајма они су присуствовали јавним предавањима и мастер класовима, изводили лабораторијске вежбе у ВР формату и учествовали у пословној игри о међународним односима и међудржавним комуникацијама.
Сајам образовања: Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије - Sputnik Србија
Манифестацију је посетило преко 200 учесника. Током два дана сајма они су присуствовали јавним предавањима и мастер класовима, изводили лабораторијске вежбе у ВР формату и учествовали у пословној игри о међународним односима и међудржавним комуникацијама.

Самојленко Владимир, шеф Одељења за међународне пројекте и програме Управе за међународну сарадњу, Севернокавкаског федералног универзитета рекао је да овакве образовне изложбе им омогућавају да упознају потенцијалне студенте који касније долазе на њихов универзитет да студирају на једном од 165 смерова.

„Код нас студира 1.500 страних студената из 59 земаља. Пружамо сваку врсту подршке, од пријемне кампање до међународне праксе. Поред тога, универзитет реализује програм две дипломе, захваљујући којем су наши студенти тражени на тржишту рада широм света “, навео је он.

© Фото : Уступио Руски центар за науку и културу ,,Руски дом“ у БеоградуНа руским универзитетима тренутно студира 298.000 студената из 170 земаља света, за стране будуће студенте отворено је 205 студијских смерова на 766 универзитета у 82 региона земље од Калињинграда до Владивостока.
Сајам образовања: Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије - Sputnik Србија
На руским универзитетима тренутно студира 298.000 студената из 170 земаља света, за стране будуће студенте отворено је 205 студијских смерова на 766 универзитета у 82 региона земље од Калињинграда до Владивостока.

Манифестацију је посетило преко 200 учесника. Током два дана сајма они су присуствовали јавним предавањима и мастер класовима, изводили лабораторијске вежбе у ВР формату и учествовали у пословној игри о међународним односима и међудржавним комуникацијама.

Посетиоци изложбе информисани су да су дипломе многих руских универзитета признате у иностранству, укључујући и европске земље. Учеснике су највише занимала питања везана за образовање у креативним областима, као што су дизајн и позоришно образовање, могућности техничког и медицинског образовања у Русији, доступност спортске инфраструктуре на универзитетима и такмичења младих.

„У Русију по знање“ је пројекат развијен уз подршку Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународнике који живе у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество), у оквиру којег се спроводи низ активности образовног карактера.

© Фото : Уступио Руски центар за науку и културу ,,Руски дом“ у БеоградуИнтересовање српских ученика и студената за руско образовање убрзано расте, а Министарство образовања и науке Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије за бесплатно високошколско образовање у Русији.
Сајам образовања: Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије - Sputnik Србија
Интересовање српских ученика и студената за руско образовање убрзано расте, а Министарство образовања и науке Русије сваке године повећава број стипендија предвиђених за грађане Србије за бесплатно високошколско образовање у Русији.

Циљ пројекта је популаризација руског струковног образовања и привлачење страних држављана и сународника из страних земаља да студирају у Руској Федерацији. На руским универзитетима тренутно студира 298.000 студената из 170 земаља света, за стране будуће студенте отворено је 205 студијских смерова на 766 универзитета у 82 региона земље од Калињинграда до Владивостока. Дипломе руских универзитета признају су у већини европских земаља, па потражња за руским образовањем остаје и даље висока. У Србији је 2020. године уживо одржан сајам образовања. Онлајн активности одвијале се у Словенији, Румунији, Хрватској, Босни и Херцеговини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала