Три напитка која уништавају корону и грип за пет минута: Истраживање немачких научника

CC0 / Pexels/Artem Beliaikin / Сок, пиће, напитак, ледени чај
Сок, пиће, напитак, ледени чај - Sputnik Србија
Пратите нас
Три напитка могу да готово у потпуности униште вирус корона код људи, објавили су немачки истраживачи са Универзитета Улм.

Немачки научници са Института за молекуларну вирусологију Универзитетског медицинског центра у Улму, истраживали су на који начин намирнице које се користе свакодневно могу да утичу на ширење вируса корона, али и грипа.

Како су навели, респираторни вируси иницијално инфицирају носну и усну дупљу, где се умножавају, изазивају симптоме и могу се одатле пренети на друге људе.

Према њиховим налазима, превенција иницијалне инфекције или смањење концентрације вируса у носној и усној шупљини могу да смање ширење на друге, али и да ублаже симптоме и ширење на плућа.

Научници су у недавно објављеном истраживању открили да сок црноплодне ароније, сок од нара и зелени чај имају значајну антивирусну улогу против оба вируса, и грипа и короне.

Мешавина сока ароније и воде, када се користи за испирање грла, уништава 97 одсто вируса корона у усној дупљи већ после пет минута, наводе немачки научници. Сок од нара и зелени чај убијају 80 одсто вируса после једног минута испирања.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала