Алијев положио камен темељац за изградњу ауто-пута до „бисера Карабаха“

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Азербејџана Илхам Алијев
Председник Азербејџана Илхам Алијев - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Азербејџана Илхам Алијев положио је камен темељац за изградњу ауто-пута на релацији Физули-Шуша у Нагорно-Карабаху. Према његовим речима, тај пут ће значајно олакшати путовање у Шушу.
„Данас је значајан, историјски дан за нашу земљу. Данас се полаже темељ ауто-пута Физули-Шуша. тај пут је веома важан, јер води у бисер Карабаха – Шушу. Истовремено, то је први пројекат који се реализује на ослобођеним територијама“, рекао је азербејџански председник.

Алијев је истакао да не може бити говора о било каквом статусу Нагорно-Карабаха.

Не може бити говора ни о каквом статусу Нагорно-Карабаха. Постоји јединствена азербејџанска држава, мултинационална, мултиконфесионална, напредна азербејџанска држава. Представници свих религија живе нормално, у условима мира и узајамног разумевања. Јерменски народ ће исто тако живети“, поручио је Алијев.

Према његовим речима, више пута је говорио да „неће дозволити да се на исконским азербејџанским територијама формира друга јерменска држава“.

„Више пута сам говорио да територијални интегритет Азербејџана не може бити предмет преговора. Говорио сам да ће Азербејџан обновити свој територијални интегритет – ако не мирно, онда војним путем. То сам рекао и стојим иза тих речи“, рекао је Алијев током обраћања народу у Физулинском региону, пренела је државна телевизија АЗТВ.

Шуша - један од кључних градова за Јермене у Нагорно-Карабаху, прешао је под контролу Азербејџана почетком новембра.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала