Град у Србији увео нову меру - забрањене журке после 16 сати

CC0 / Pexels / Прослава, журка, забава
Прослава, журка, забава - Sputnik Србија
Пратите нас
Због све интензивнијег ширења вируса корона у Новом Саду и повећања броја оболелих од ковида 19 донете су четири нове наредбе, међу којима је она која се односи на одмор у стамбеним зградама и његово трајање.

Упитан да растумачи наредбу која прописује  да је време дневног и ноћног одмора у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији града Новог Сада од 16 до 5 часова наредног дана, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је нагласио да се та мера односи на забрану журки.

„Та наредба значи да су забрањене журке и окупљања у становима, а не усисавање и прање веша“, рекао је Вучевић.

Ова наредба претходних дана унела је доста забуне и полемике међу грађанима, који су схватили да у периоду од 16 сати до пет часова наредног дана неће смети да укључују усисивач, машине за веш, судове и слично.

„У Новом Саду нема потребе за увођењем ванредне ситуације, јер су мере и наредбе које су на снази строже него што би биле под ванредном ситуацијом“, изјавио Вучевић.

Једино што би ванредна ситуација променила, објаснио је он, односило би се на већа овлашћења градоначелника, а све мере које би тада важиле, важе и сад, попут мере за угоститељске објекте који сада раде до 21 сат.

Четири нове наредбе од пре два дана, уведене због све лошије епидемиолошке ситуације у Новом Саду, односе се на рад продавница и других трговинских делатности, на рад таксиста, угоститељских објеката и на кућни ред у стамбеним зградама. 

Више полицајаца на улицама по ступању на снагу нових мера

У свим угоститељским објектима, баштама и другим објектима где се продаје роба и пружају услуге потребно је распоредити столове тако да се обезбеди дистанца од најмање два метра између столова, при чему за једним столом не може бити више од четири особе, изузев уколико се ради о члановима исте породице.

Ноћни клубови су у обавези да улазак у ноћни клуб омогуће искључиво уз продају/поделу улазница које су нумерисане бројевима од 1 до дозвољеног броја лица која истовремено могу бити присутна у објекту.

Наредбом се забрањује и конзумација хране и пића испред угоститељских објеката из којих се храна продаје на шалтеру.

Привредни субјекти који обављају делатност у трговинским делатностима су у обавези да ограниче број лица која могу бити истовремено присутна у објекту тако да на свака четири квадратна метра може бити присутно једно лице.

По новој наредби, обавезују се такси возачи и корисници на обавезно коришћење заштитних маски приликом пружања услуга такси превоза на територији Новог Сада, с тим да корисници услуга не могу користити предње седиште у такси возилу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала