Хапшење због спектакуларне крађе – однели благо вредно више од милијарду евра /видео/

Пратите нас
Три особе ухапшене су јутрос у Берлину због сумње да су умешане у пљачку драгуља у музеју у којем се налази једна од највећих европских колекција блага, саопштила је полиција.

Полиција је у Берлину претресла 18 станова, гаража и возила, трагајући за накитом и другим доказима, укључујући дигиталне податке, одећу и алате, углавном у јужној градској четврти Нојкелн, саопштиле су полицијске снаге.

У операцији учествује 1.638 полицајаца.

Због сумње да су починиле крађу и подметнуле пожар ухапшене су три особе из Немачке, а пред истражним судијом појавиће се касније данас, наводи полиција.

Лопови су у новембру прошле године упали у Зелени трезор, музејску збирку у Дрездену, и побегли с најмање три сета накита с почетка 18. века, међу којима је било дијаманата и рубина, преноси Ројтерс.

Раније је процењено да је вредност украденог блага већа од милијарду евра. Многи, пак, сматрају да је реч о драгоценостима непроцењиве вредности.

На снимцима са безбедносних камера виде се двојица мушкараца како проваљују у музеј кроз прозор у раним јутарњим часовима 25. новембра прошле године.

Полиција је тада изашла на лице места пет минута након што се аларм огласио, али су лопови до тада већ побегли.

Музеј Зелена ризница отворен је 1723. а данас се у њему налази око 4.000 предмета од злата, драгог камења и других материјала који су изложени у историјској палати

Један од најпознатијих драгуља – „зелени дијамант“ од 41 карата - у време провале се налазио у Метрополитан музеју уметности у Њујорку, као позајмица дрезденског музеја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала