Помоћник белоруског председника: Нећемо бити попустљиви према опозицији

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПристалице белоруске опозиције на протесту поред меморијала направљеног у знак сећања на погинулог демонстранта у Минску
Присталице белоруске опозиције на протесту поред меморијала направљеног у знак сећања на погинулог демонстранта у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Помоћник председника Белорусије, инспектор за град Минск Александар Барсуков упозорио је опозицију да приликом успостављања јавног реда у двориштима престонице Белорусије нико ни према коме неће бити попустљив.

„Нормални људи, заједно са комуналним службама, праве ред у двориштима. А онда долазе вандали, почињу да стављају неке натписе, постављају не зна се шта, праве буку. Грађани су револтирани. А када нормални грађани почну да се са њима разјашњавају, настају скандали и туче. Сваког дана деси се на десетине таквих инцидената. Узимајући ово у обзир, шеф државе је поставио задатак: да у року од недељу дана успостави примеран ред у Минску, па желим да упозорим све грађане: нико ни према коме неће бити попустљив“, нагласио је Барсуков, преноси белоруски Спутњик.

Помоћник председника додао је да се полиција бави и другим стварима осим таквим сукобима у двориштима.  

Барсуков је приметио да ће радници комуналних служби успостављати ред на територијама под контролом полиције. Према његовим речима, свако мешање у рад служби сматраће се не само административним прекршајем, већ може подразумевати и кривичну одговорност. „Време убеђивања је прошло“, закључио је Барсуков.

Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко, у светлу протеста опозиције, рекао да је наредио да се ове недеље заведе ред у Минску, укључујући и да се из дворишта уклоне „жаришта“ која изазивају сукобе у друштву.

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала