Украјина „запленила“ 44 руска авиона због летова на Крим

© Sputnik / Оливера ИкодиновићПоглед из авиона на обалу Крима.
Поглед из авиона на обалу Крима. - Sputnik Србија
Пратите нас
Тужилаштво тзв. Аутономне Републике Крим, које је део Државног тужилаштва Украјине, запленило је 44 руска авиона због летова на полуострво.
„На захтев тужилаштва аутономије, наложена је заплена 44 авиона који су летели у окупирани Крим“, саопштила је прес-служба тужилаштва на Телеграму.

Из украјинског тужилаштва прецизирају да Служба безбедности за Крим истражује кривичне случајеве кршења правила међународних летова од стране званичника страних авио-компанија, као и кршење поступка уласка и изласка са територије Крима. Предвиђа се казна затвора до 15 година уз заплену имовине или без тога.

Тужилаштво подсећа да је од марта 2014. године Украјина „затворила ваздушни простор изнад Крима“ и „обуставила рад свих аеродрома на територији полуострва“.

Средином септембра украјински суд је наложио да се заплени 65 руских авиона који су летели на Крим. Кримске власти уверавају да је налог за заплену авиона руских компанија због летова на Крим „виртуалан“ и да неће закомпликовати летове туриста и житеља полуострва. Они ово виде као још један политички блеф Кијева и сматрају да такве одлуке кијевске власти доносе из немоћи. Како истичу, као што су до сада летели авиони на Крим, тако ће бити и убудуће.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала