Воајер из Свете столице: Ватикан урушавају педофилски предатори, а не папин лајк

© Alessandra TarantinoПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија
Пратите нас
Сексуално-воајерска афера која је дигла узбуну у Ватикану, показала је да je папа Фрања обичан и нормалан човек и чини се да су га том афером утицајне интересне групе хтеле приказати неподобним за функцију коју обавља. Међутим, проблем Католичке цркве нису „лајкови“ на фотографијама полуголих лепотица, већ злочини свештеника педофила.

Све и да је папа Фрања лично лајковаo фотографију полуголе бразилске манекенке и тако показао своје „воајерске“ склоности, то није ништа страшно, јер је тако показао да је људско биће и уједно демистификовао део једне „приче о чистоти која је ионако ствар прошлости“, сматра теоретичар комуникација и редитељ проф. др Станко Црнобрња.

Ватикан нарушавају педофили, папа делује као обичан човек

„Сви смо ми доживели папе у разним агрегатним стањима, а овај садашњи је најближе живом човеку. Иако је директно везан са ’горњим спратовима‘, он је, у ствари, један обичан, нормалан човек“, каже Црнобрња за Спутњик.

Медији су известили да би у Ватикану ускоро могли потражити новог менаџера друштвених мрежа, пошто је са службеног папиног Инстаграм налога лајкована фотографија бразилске манекенке на којој је одевена као секси ученица.

Према извештајима медија и наводних скриншотова који круже друштвеним мрежама, 27-годишњој бразилској манекенки Наталији Гариботи „благослов“ за фотографије дао је сам папа Фрања.

Уколико је за „воајерску аферу“ одговоран папин менаџер друштвених мрежа, то само показује да он у свом окружењу има нормалне, обичне људе, са „природним инстинктима да виде лепотице“, каже Црнобрња и додаје да је прича о целибату и сексуалном делу католичке догме, „јако избушена на много тачака“.

Католичка црква тек треба да одговара — због педофилије

Пре свега, реч је о бројним педофилским аферама, истиче Црнобрња и подсећа да је Католичка црква недавно морала да исплати 600 милиона долара „жртвама педофилских наступа својих свештеника“.

Наш саговорник сматра да ћемо о Католичкој цркви још много тога да сазнамо, о стварима које су „далеко мање наивне у области сексуалних преступа него што је гледање девојке на Инстаграму“.

„Непрестано откривање тих злоупотреба, страшних криминалних радњи над недужним становништвом, посебно над децом, то је нешто за шта Католичка црква тек треба да одговара. Ово су све, у ствари, неке мале палијативне мере, али тај систем експлоатисања верника мора да се разбије изнутра“, каже Црнобрња.
View this post on Instagram

A post shared by Pope Francis (@franciscus)

Према његовим речима, Католичка црква буквално експлоатише вернике на најгори начин — експлоатише децу, и то сексуално.

„То је директан криминал, и то најтеже категорије, а њих вади једино то што имају велики историјски траг и ту моћ коју имају, иначе би то била институција за разбуцавање један на један“, сматра наш саговорник.

Субверзивна активност против папе

Међутим, према његовим речима, постоји велика сумња да је тај лајк излажиран и да је део неке, или међународне, или интерне приче о „демаскирању папе“, коју би требало гледати у контексту текуће политике.

Зато је спорни „благослов“ само још једна прилика да се покаже колико се папа одаљио од мејнстрима Католичке цркве и идеална је прилика да га утицајне интересне групе етикетирају као неподобног. Дигитална технологија им је омогућила непрестан рад на томе, уз коришћење тајних идентитета, сматра Црнобрња и додаје да су друштвене мреже „идеалне за субверзивне активности разних врста“.

„Субверзија је главна карактеристика интернета, друга реч за интернет је субверзија. Видите колико велике светске владе и институције покушавају да тај субверзивни елемент интернета сузбију разним новим законима, високим казнама, суђењима корпорацијама, брисањем разних Твитер налога преко ноћи, цензурисањем Трампа... То је сад једна грчевита борба да се тај субверзивни, природно уграђени елемент и карактеристика интернета доведе некако у ред, који одговара тим најмоћнијим снагама на планети“, закључио је Црнобрња.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала