Медојевић оптужио СПЦ за превару и споменуо Мандића, из НСД негирали његове наводе

© Sputnik / Небојша ПоповићЛидери ДФ на конференцији за новинаре у Подгорици
Лидери ДФ на конференцији за новинаре у  Подгорици  - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Покрета за промене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оптужио је Српску православну цркву у Црној Гори да је учествовала у превари бирача. Због навода Медојевића огласили су се из Нове српске демократије (НСД).

На свом Фејсбук профилу, у коментарима на једну објаву Медојевић је оптужио СПЦ и написао да му је све то наводно рекао Андрија (Мандић, лидер НСД), пренели су црногорски медији.

„Ја говорим именом и презименом ко је у име Цркве учествовао у овој превари. И то говорим само оно што ми је Андрија рекао. Владика Јоаникије, поп Гојко Перовић и Владо Божовић. Они су одговорни за ову превару и издају бирача. А Црква нису свештеници, него народ. Само ја више нећу учествовати у политичким играма свештеника који су одиграли још једном за Мила Ђукановића и опастанак овог режима“, написао је Медојевић на Фејсбуку.

Лидер ДФ-а је додао и да су највиши црквени великодостојници „направили пакт са ђаволом“.

„Андрија Мандић никада није изјавио да су владика Јоаникије, свештеник Гојко Перовић и професор Владимир Божовић преваранти, и то је једини наш коментар на све оно што се данас појавило у медијима, а што је везано за тумачење одређених приватних преписки на фејсбуку“, казали су из НСД.

Додали су да нису одмах реаговали, верујући да читава Црна Гора зна да су НСД и њен председник Андрија Мандић снажно везани за Српску православну цркву, патријарха, све њене владике, свештенство и верујући народ.

„Но, како прљава кампања појединих медија и одређених лица превазилази границе доброг укуса, желимо да саопштимо оно што је већ добронамерној јавности одавно познато. Наиме, владика Јоаникије, свештеник Перовић и професор Божовић су упознали Андрију Мандића са Здравком Кривокапићем и препоручили га за човека који би носио изборну листу већ договорене велике народне коалиције, коју је окупио Демократски фронт. Након тога састанка, као што је природно, наш председник Мандић је обавио разговоре са председницима Покрета за промене и Демократске народне партије, информишући их о овом предлогу. Није непознато да је Небојша Медојевић био противник такве идеје и да је баш председник НСД преломио да своје место на листи уступи Здравку Кривокапићу, а сам оде на последње, ризикујући тим недоговореним потезом погоршање односа са председником ПзП и том странком. То је први пут да је у ДФ-у неко од лидера повукао потез који није био ствар договора и општег консензуса, што најбоље сведочи о томе колико је председник НСД вредновао предлог који је дошао од тако значајних људи", наводи се у саопштењу НСД.

Из НСД тврде је то што недобронамерни медији, у приватну преписку Небојше Медојевића са Фејсбука, покушавају увући НСД и Андрију Мандића и од њих направити нешто што они нису, својеврсни скандал, чије би последице требало да нанесу штету најјачој владајућој странци.

Додају да је то неприхватљиво, посебно у светлу чињеница да је ПзП након избора формирао свој посебни посланички клуб и одлучио да води своју аутономну политику, оправдавајући тај потез једностраном одлуком Андрије Мандића да своје место, супротно њиховој сагласности, уступи некоме изван ДФ.

„Дакле, НСД и Андрија Мандић ће, као и до сада, све своје ставове јасно и гласно саопштити свима, руководећи се само истином, а о последицама политичких потеза које смо повлачили можемо сви давати различите закључке и оцене, како ко процени. На крају, можда и због неких злих језика, које смо могли чути претходних сати, добро је напоменути да је владика Јоаникије дугогодишњи пријатељ са Андријом Мандићем, да му је крстио ћерку, венчао брата и снаху, крстио синовца... па је тај покушај медија да траже пукотину између председника најјаче владајуће парламентарне странке, која уз то, у свом имену са поносом, једина у скупштини ЦГ, носи и име српска, и угледног српског владике господина Јоаникија, смешан и испод сваког, не само политичког, него и људског нивоа“, закључили су из НСД.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала