Почело са радом модернизовано постројење Рафинерије у Панчеву /видео/

© НИСРафинерија нафте у Панчеву
Рафинерија нафте у Панчеву - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Постројење "Дубока прерада", кључни пројекат друге фазе модернизације Рафинерије нафте у Панчеву, почело је данас са радом.

Постројење "Дубока прерада", кључни пројекат друге фазе модернизације Рафинерије нафте у Панчеву, почело је данас са радом. Постројење је, притиском на тастер, покренуо председник Србије Александар Вучић, након што су генерални директор Гаспромњефта Александар Дјуков и министарка рударства и енегетике Зорана Михајловић деактивирали сигурносни систем, у командној сали рафинерије.

Пројекат је модернизовао рафинерију и повећао ефикасност прераде, а вредан је више од 300 милиона евра.

Почетак рада "Дубоке прераде" доноси бројне еколошке користи, а пре свега престанак производње мазута са високим садржајем сумпора и смањењу емисија гасова и прашкастих материја у ваздух.

На тај начин унапређена је еколошка слика не само Панчева, већ и целе Србије.

Престанак производње мазута са високим садржајем сумпора, донеће до 98,8 процената смањење емисије СО2, 58,2 процента мање емисије прашкастих материја, 9,8 посто смањења емисије НО2 и унапређење енергетске ефикасности Рафинерије.

Пројекат је омогућио производњу веће количине најквалитетнијих горива: дизела, бензина и течног нафтног гаса.

Такође, почиње и домаћа производња нафтног кокса, који се до сада увозио, што ће додатно унапредити енергетску стабилност Србије.

У изградњу новог комплекса "Дубока прерада" уложено је више од седам милиона радних сати, на пројекту је просечно свакога дана радило 1.100 људи, а више од 80 одсто ангажованих радника били су локални извођачи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала