Путин позвао локалне власти да не улепшавају ситуацију са короном

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да ситуација са вирусом корона у земљи није лака, али је истакао да је то питање увек у фокусу пажње власти.
„Нажалост, ситуација код нас није лака, стога ћемо данас о томе детаљније поразговарати“, рекао је руски председник на почетку састанка са члановима владе који је одржан у форми видео-конференције. Он је позвао власти региона да не улепшавају ситуацију.

„Наравно, ни у ком случају не би требало да покушавате да улепшавате ситуацију, то је апсолутно недопустиво – правити се да је све у реду. Умирујући извештаји, прећуткивање нису никоме потребни“, рекао је Путин.

Потпредседница владе Татјана Голикова обавестила је руског лидера да је у Русији обезбеђено 268.000 кревета за пацијенте са вирусом корона од којих је скоро 81 одсто већ попуњено.

Она је саопштила и да је након регистрације вакцине против вируса корона „Спутњик V" у цивилни промет пуштено 58.000 доза, да је у новембру планирано да се пусти више од 650.000, а у децембру – 2.2 милиона доза вакцине.

Руски лидер сматра да треба повећати производњу вакцина.

Подсетимо, од почетка пандемије у Русији је забележено скоро два милиона случајева инфекције вируса корона.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала