Ивица Дачић о америчким изборима, Косову, односима у региону, али и у Скупштини Србије /видео/

© Sputnik / Дејан СимићПредседник Скупштине Србије Ивица Дачић
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Док чекамо епилог америчких избора, чекамо и дијалог власти и опозиције у Србији, али и формирање црногорске владе. У међувремену, одржана је и прва статусна конференција у Хагу против четворице чланова главног штаба ОВК , а иза нас су и локални избори у БиХ. Своје ставове на ове теме износи нам председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачића у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“ питамо да ли је завршио све што је могао на спољнополитичком плану и да ли је дошао ред да се позабави мало и српском политичком сценом.

Шта су препреке да међупартијски дијалог власти и опозиције почне тек на пролеће? Да ли овом сазиву Парламента недостаје опозиција? Иако званичне резултате америчких избора још немамо, све иде ка томе да ће Џозеф Бајден бити нови председник САД. Шта Србија може да очекује? Да ли ће се наставити разговори у Бриселу? Хоћемо ли одустати од обавезе из Вашингтонског договора да преселимо амбасаду Србије из Тел Авива у Јерусалим? Да ли очекујете да приштински лидери буду и осуђени у Хагу? Хоће ли коначно и српске жртве дочекати правду? Да ли има контакт са новим председником црногорског парламента?

Какав ће бити однос Србије са новим градоначелником Бањалуке? Коју вакцину грађани Србије треба да очекују да дође и да ли се питање вакцине политизује?

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала