Пантелић одговорио Видићу: „Капитену, зар овако нож у леђа?!“

© AP Photo / Darko VojinovicМарко Пантелић
Марко Пантелић - Sputnik Србија
Пратите нас
Немања Видић је подигао велику прашину у српској фудбалској јавности великим критикама и нападом на рад Фудбалског савеза Србије. Поводом тога се огласио потпредседник Фудбалског савеза Србије Марко Пантелић који је изненађен да му је велики пријатељ овако „забио нож у леђа“.

Видић је критиковао систем који је деструктиван и краткорочан, те јасно и гласно поручио: „Доста више!“.

Пантелићев одговор преносимо у целости:

Драги мој Немања,

мало је српских фудбалера који су постигли оно што си ти и који су на такав начин репрезентовали нашу земљу. Мало је оних који су имали храбрости да као ти преузму одговорност на терену. Никада ниси оклевао, бескомпромисно си у све улазио.

Звали смо те и пред овај циклус да се укључиш у рад Савеза, да преузмеш одговорност и да као и на терену будеш уз неку нову генерацију. Али овог пута ниси хтео. Одбио си сваки предлог. Решио да супротно твом ставу останеш у сенци. И чекаш.

Сада си дочекао тренутак и ударио на савез који је уз тебе био као играча али и сада. Кажеш да видиш многе проблеме. Пуно њих је постојало и када ти као репрезентативац ниси успевао да одеш на велика такмичења или када си преузимао одговорност па грешио, када је од тебе зависило. Сети се пенала против Словеније, пораза од Естоније, пенала против Немачке... Није све било добро ни тада. Ипак, тада ниси писао саопштења. Радио си оно што најбоље знаш. Сада си одлучио да кренеш у борбу против система. Питање је само са којим људима.

Изабрао си позицију коју некада ниси волео, да будеш у сенци и критикујеш. Лако је то. Заштити тренере и играче својим именом и ауторитетом. Уђи у систем па покажи да можеш боље. Ко ће Немањи Видићу ишта моћи да забрани? Није те било на стадиону против Шкотске, уз играче и струку. Није те било ни пре тога да укажеш на проблеме које видиш. Шта би се десило да је пенал рулет стао на нашу страну и да смо отишли на Европско првенство? Да ли би и тада писао саопштења?

Ти си човек који може много, али који је увек говорио делима, а не саопштењима. Кажеш да су у Савезу људи сумњивих биографија, претпостављам да мислиш на моју биографију, па онда на биографије и осталих функционера, председника Кокезе, потпредседника Бјековића, спортског директора Матијашевића… Зато сада користим прилику да те још једном позовем да дођеш у Фудбалски савез Србије, као човека чисте и неупрљане биографије и да кренеш у побољшавање фудбала. Изнеси свој план за решење проблема које си навео, јер све су ово општа места или општи проблеми европског фудбала и да се потрудимо заједно да све променимо. У супротном утопићеш се у групу критичара који све знају после неуспеха и не предузимају ништа.

И на крају, не припада некадашњем капитену репрезентације да на овакав начин комуницира нити да у овако тешком тренутку забије нож у леђа.

Нисмо то од тебе очекивали.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала