У Шпанији ускоро почиње продаја руског лека против короне

© Фото : Российский фонд прямых инвестиций (РФПИ) / Уђи у базу фотографијаРуски лек против ковида 19 "Авифавир"
Руски лек против ковида 19 Авифавир - Sputnik Србија
Пратите нас
Почасни конзул Русије у шпанској Галицији Педро Мурињо изјавио је у интервјуу за Спутњик да ће, чим клиничка испитивања фавипиравира буду успешно завршена у Шпанији, бити могуће регистровати руски лек за лечење вируса корона „Авифавир“ и започети продају у Шпанији.

Мурињо је рекао да група „Ибер Атлантик“ сарађује са „руским произвођачима вакцине ‘Спутњик V’, као и (лека) ‘Авифавир’... за продају на међународним тржиштима“.

„Чим се у Шпанији успешно заврше клиничка испитивања (фавипиравира, на основу којег је развијен ‘Авифавир’), регистроваћемо ‘Авифавир’ код Шпанске агенције за лекове и он ће моћи да се продаје у Шпанији“, објаснио је Мурињо.

Раније је објављено да је у шпанској Галицији отворен почасни конзулат Русије. За почасног конзула именован је бизнисмен Педро Мурињо.

Мурињо је оснивач и извршни директор инвестиционе бизнис-групе „Ибер Атлантик“ која, према његовим речима, „пружа корпоративне услуге међународним компанијама које желе да послују на руском тржишту и руским компанијама и руским институцијама који... имају послове ван Русије“.

Министарство здравља Русије одобрило је почетком новембра трајну регистрацију лека против ковида 19 „Авифавир“ који производи компанија „Кромис“. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала