Захарова о „Родченковом закону“: Америка се прогласила главним арбитром глобалног спорта

© Sputnik / Foreign Ministry of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе поново су се прогласиле главним арбитром, а овог пута – глобалног спорта изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући нови амерички „Родченков закон“.

„Вашингтон је поново супротставио екстериторијалну примену свог законодавства општеприхваћеним међународним антидопинг механизмима“, констатовала је Захарова на брифингу.

Према њеним речима, заправо се ради о појави новог средства за дискриминацију страних учесника на међународним такмичењима, које је искључиво под контролом Вашингтона.

„Нема сумње да ће се приликом одлучивања о његовој примени Американци водити првенствено политичким мотивима. Све већ знамо и све смо видели много пута“, рекла је дипломата.

Раније је Америчка антидопинг агенција саопштила да је амерички Сенат усвојио нацрт закона којим се судовима омогућује да изричу казне за коришћење допинга на догађајима у којима учествују амерички спортисти. Закон је добио име по информатору Светске антидопинг агенције (ВАДА) Григорију Родченкову. Кремљ је осудио овај потез.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала