Званично саопштење СПЦ: Лажно извештавање крајње неморално, помолимо се за здравље патријарха

© Sputnik / Стефан ЂурићПатријарх Иринеј у храму Светог Саве
Патријарх Иринеј у храму Светог Саве - Sputnik Србија
Пратите нас
Поводом лажних вести о наводном упокојењу патријарха српског Иринеја, СПЦ је обавестила јавност да је, према званичном извештају конзилијума лекара који се стара о здрављу патријарха, његово стање неизмењено те да сматрају неодговорним и неморалним лажно извештавање.

„Сматрамо крајње неодговорним и неморалним овакво лажно извештавање и свесно обмањивање и узнемиравање целокупне јавности, чак и од стране појединих црквених личности, као и неких медија којима се до сада могло колико-толико веровати“, наведено је у саопштењу СПЦ.

Позвали су све да се помоле за здравље патријарха и да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења Конзилијума лекара и на званичној интернет-страници Информативне службе Српске православне црквe.   

„Стални конзилијум лекара уз присуство лекара из Руске Федерације прегледом његове светости патријарха српског господина Иринеја, увидом у лабораторијске анализе учињене у току преподнева, закључио је да је јутрошње погоршање последица ковида 19 и да је здравствено стање његове светости патријарха српског господина Иринеја комплексно, али стабилно. О здравственом стању његове светости јавност ће бити и надаље извештавана“, објављено је на званичном сајту.     

Из СПЦ је јутрос саопштено да је општег стања патријарха српског погоршано, после чега су поједини медији објавили да је српски патријарх Иринеј преминуо.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала