И уметност у одбрани: ФАФ у биоскопима, Пипи Дуга Чарапа на Јутјубу, Кравцев пред публиком 

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлуку о одржавању Фестивала ауторског филма који почиње 27. новембра, у терминима прилагођеним мерама против пандемије,  организатори називају „одбраном биоскопа и уметности, као и свега онога за шта се Фестивал ауторског филма бори већ 26 година“.

О разноврсном и квалитетном програму овогодишњег фестивала разговарамо с уметничким директором ФАФ-а Срђаном Вучинићем.

Како се слика свет чисте емоције и људске душе, и шта све значи плава боја – открива Михаило Миша Кравцев, сликар чија је изложба „Кравцев у плавом“ недавно отворена у Центру лепих уметности „Гварнеријус“

Чувена црвенокоса, пегава јунакиња шведске књижевнице Астрид Линдгрен – Пипи Дуга Чарапа, први пут се пред читаоцима нашла пре 75 година. Од тада до данас ова девојчица не престаје да осваја младе читаоце. Шта је донело славу Пипи Дугој Чарапи, на који је начин прича о њој утицала на књижевност за децу, у чему је њена непролазна вредност  - открива нам Јасминка Петровић, писац за децу и младе, ауторка серијала о Пипи Дугој Чарапи на Јутјуб каналу.

Како је крваво стечена слобода Намибије и њених тек три деценије дуга слобода инспирисала уметнике да се запитају шта данас значи култура сећања значи данас, за Спутњик открива Ана Кнежевић кустоскиња изложбе „Рефлецт – Намибија 30 година након ослобођења“, недавно отворене у Музеу афричке уметности.

Наш гост је и писац Мирослав Тохољ, чији је књижевни портрет недавно представљен у зборнику Савремена српска проза.

Орбита културе: Срђан Вучинић, Михаило Кравцев, Јасминка Петровић, Ана Кнежевић, Мирослав Тохољ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала