Џорџија потврдила - Бајден победио

© Sputnik / Юки Ивамура / Уђи у базу фотографијаАмерички председнички избори
Амерички председнички избори - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка држава Џорџија потврдила је после ручног пребројавања гласова изборне резултате по којима је Џо Бајден победио у тој држави.

„Канцеларија државног секретара Џорџије потврдила је резултате избора од 3. новембра. Свих 159 округа доставили су укупне резултате избора“, наведено је у саопштењу канцеларије државног секретара Бреда Рафенспергера.

Према тим резултатима, Џо Бајден је освојио 2,474, 507 гласова, а Доналд Трамп 2,461,837.

Рафенспергер, који је републиканац, раније је рекао како након ручног пребројавања гласова у Џорџији председник Доналд Трамп није успео да освоји електорске гласове.

Међутим, касније је из његове канцеларије стигла корекција те изјаве, у којој се наводи како резултати још нису сертификовани, пренео је „Вашингтон пост“.

„Као и сви републиканци, разочаран сам, наш кандидат није освојио електорске гласове у Џорџији. Мој мото је да бројеви не лажу. Као државни секретар, верујем да су бројеви које смо данас изнели тачни“, рекао је Рафенспергер раније.

Према пројекцијама резултата, разлика између два кандидата, Доналда Трампа и Џоа Бајдена, је веома мала, па су због тога гласови поново ручно пребројавани, док су медији приписали победу Бајдену.

На потврђивање резултата реаговао је и Трамп на свом Твитеру.

​Он тврди да гувернер Џорџије и државни секретар нису дозволили његовом тиму да провери потписе на ковертама којима су гласови стигли поштом, "чиме би било откривено на хиљаде незаконитих гласачких листића". 

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала