Србин ипак на челу Сарајева

© Фото : Youtube/ŽIVA ISTINA/PrintscreenБогић Богићевић, босански политичар
Богић Богићевић, босански политичар - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашњи високи функцонер у БиХ и члан последњег сазива Председништва СФРЈ, Богић Богићевић, прихватио је кандидатуру за градоначелника Сарајева, саопштила је данас СДП БиХ.

 

"Човек, државник, социјалдемократа који је у први план стављао добробит свих људи током целе политичке каријере, дугогодишњи члан и функционер СДП-а, са задовољством је прихватио позив СДП-а да управо он буде кандидат за првог човека главног града БиХ", наводи се у саопштењу, пренели су сарајевски медији.

О томе су, кажу, обавестили и своје коалиционе партнере, а коначну одлуку о избору градоначелника донетће ново Градско веће Града Сарајева.

Богићевић је био заједнички кандидат СДП и "Четворке" на локалним изборима у БиХ за начелника општине у Сарајеву.

Социјалдемократска партија БиХ, као једна од странака "Четворке", није имала ниједног кандидата за начелничке позиције у сарајевским опћинама, али је компромис с осталим коалиционим странкама био да СДП предложи свог кандидата за градоначелника Сарајева.

Богић Богићевић је био члан Председништва СФРЈ од 1989. до 1991. године и учесник историјске седнице тог највишег тела у бвшој Југославији на којој је 12. марта 1991. године одлучивано о увођењу ванредног стања у земљи.

Иако се очекивало да ће Богићевић као Србин из БиХ гласати за такву одлуку, он је ипак гласао против што је било одлучујуће за недоношење одлуке у ванредном стању.

Он је тада рекао: "Ја јесам Србин, али не по професији".

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала