Председник Азербејџана: Имамо доказе да су Јермени ангажовали стране плаћенике у Карабаху

© REUTERS / OFFICIAL WEB-SITE OF PRESIDENT OПредседник Азербејџана Илхам Алијев
Председник Азербејџана Илхам Алијев - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Азербејџана Илхам Алијев је током састанка са руским министром одбране Сергејом Шојгуом у Бакуу саопштио да постоје докази у виду фотографија и видео-снимака који потврђују да је јерменска страна ангажовала стране плаћенике током сукоба у Карабаху.
„Јерменија је активно ангажовала стране плаћенике. Имамо многобројне фото и видео документе, имамо и пасоше страних држављана, конкретно Француске, САД, Либије, Канаде и других земаља, Грузије“, прецизирао је Алијев.

Према његовим речима, само део тих странаца има јерменско порекло.

„Али то не мења суштину питања, јер је ангажовање страних плаћеника од стране Јерменије, наравно, недопустиво“, закључио је Алијев.

Азербејџан и Јерменија су се више пута међусобно оптуживали за ангажовање страних плаћеника током сукоба у Нагорно-Карабаху.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је једном приликом изјавио да око 2.000 плаћеника са Блиског истока учествује војном конфликту у Нагорно-Карабаху.

Руска делегација у саставу министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, заменика председника владе Русије Алексеја Оверчука, министра здравља Русије Михаила Мурашка, шефице „Роспотребнадзора“ Ане Попове данас је, након Јерменије, допутовала и у Баку.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала