Путин на Г20: Свет је у кризи већој него током Велике депресије

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на самиту Г20
Руски председник Владимир Путин на самиту Г20 - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је током говора на самиту Г20 да се свет налази у проблему без преседана, да се човечанство током 2020. године сусрело са кризом која је већа него током Велике депресије.

„Количина проблема са којима се човечанство сусреће је заиста без преседана. Епидемија корона вируса, глобални `локдаун` и замрзавање економске активности покренули су систематску економску кризу коју свет није видео од Велике депресије“, рекао је он.

Путин је оценио да су највећи ризици у свету тренутно незапосленост и сиромаштво, што доводи до друштвеног незадовољства.

„Пандемија је однела на стотине хиљада живота, милиони су изгубили своје послове, своја примања, нанела је озбиљну штету на многе економије“, нагласио је он.

Према речима Путина, управо је посао групе 20 најразвијенијих земаља (Г20) да такав развој ситуације не допусти.

Такође је навео и да постоји огроман ризик од девалвације националних валута, посебно када је реч о земљама са ниским приходима, самим тим је неопходно издвојити средства како би се те земље успешно избориле са последицама епидемије.

Путин о руским вакцинама

Путин је током свог излагања предочио свим учесницима самита Г20 податке о вакцинама које је Русија направила против вируса корона, рекавши да би вакцине требало да буду доступне свима, а да је Русија спремна да понуди своје свим земљама којима су оне потребне

„Русија подржава пројекат који заступа Г20, а то је да се направе ефикасне и безбедне вакцине које ће бити доступне свима. Русија је спремна да понуди своје вакцине свим земљама којима су оне потребне“, истакао је он.

Он је појаснио да је Русија до сада направила три вакцине, да су две већ у потпуности развијене, док је трећа на путу да буде комплетирана у потпуности.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала