Скинуо маску да би појео бурек, па кажњен са 400 евра

CC0 / Pixabay / Пита са сиром
Пита са сиром - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна бурегџиница у Љубљани обећала је да ће достављачу хране, кажњеном са 400 евра јер је у време епидемије на јавном месту скинуо маску да би јео, покрити казну ако се докаже да је у питању био њихов популарни бурек са сиром.

„Тражимо славног достављача хране који је прошле недеље у Љубљани платио казну због конзумирања хране на степеништу испред Фрањевачке цркве. Намеравамо да га питамо где је купио бурек. Ако се докаже да је наш бурек, спремни смо да му платимо казну“, објавила је на Фејсбуку бурекџиница „Бурек Олимпија“.

Случај момка који је кажњен у центру Љубљане постао је популарна тема у Словенији, а фотографија како му полицајац исписује казну проширила се интернетом.

О њему се причало и у парламенту.

Опозиција га је искористила да би критиковала предузете мере и описала их као апсурдне и претеране, а за казне истакла да су дискриминаторне, јер су се у јавности неки политичари појављивали без маски, али нису кажњени, наводи „Јутарњи лист“.

Словеначка полиција, међутим, тврди да је кажњавање било оправдано, јер момак није у складу са прописима носио маску на јавном месту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала