Шојгу поручује из Јерменије: Наш главни задатак је да спречимо крвопролиће

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски министар одбране Сергеј Шојгу састао се у Јеревану са премијером Јерменије Николом Пашињаном, а током разговора је рекао да је главни задатак у Карабаху да се спречи крвопролиће, саопштила је прес-служба јерменске стране.
„У будућности следи велики рад, овог пута, надам се, на успостављању мирног живота у Нагорно-Карабаху. Наравно, наш главни задатак је да не допустимо крвопролиће. То је задатак који нам је поставио наш врховни командант и ми намеравамо да га реализујемо“, рекао је Шојгу.

Он је истакао да на састанку са јерменским премијером планира да разговара о питањима која се тичу рада руских мировњака у Карабаху, билатералне сарадње у војној и војно-политичкој сфери.

 Шојгу је додао да се руски мировњаци налазе практично на целој територији Карабаха са 23 осматрачнице.

„Контролишемо пут за Степанакерт, Лачински коридор, осигуравамо кретање и повратак избеглица“, рекао је руски министар.

Како се наводи у саопштењу, Пашињан је изјавио да је посета Шојгуа веома важна.

„Желео бих да истакнем да смо током рата (у Нагорно-Карабаху) стално осећали подршку Русије, председника Русије, премијера, вашу личну подршку. Желим да вам захвалим на томе. Наравно, било је тешко пре рата, али сада је теже време, надамо се да ћемо током овог периода успети да продубимо нашу сарадњу са Русијом, између осталог и у области безбедности, као и у сфери војно-техничке сарадње“, рекао је јерменски премијер.

Оценивши да се војно-политичка ситуација у региону променила, Пашињан је рекао да се нада да ће се у блиској будућности јерменско-руске везе продубити и у стратешкој перспективи „у духу стратешке сарадње и братског пријатељства“, наводи се у саопштењу.

У Јерменију је допутовала руска делегација у саставу министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, заменика председника владе Русије Алексеја Оверчука, министра здравља Русије Михаила Мурашка, шефице „Роспотребнадзора“ Ане Попове.

Раније је саопштено да су Шојгу и Лавров допутовали у Јереван.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала