Спутњик сазнаје: О преласку средњих школа на онлајн наставу одлучује се у понедељак

© AP Photo / Darko VojinovicПразна учионица у Београду
Празна учионица у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Кризни штаб је предложио нове мере због погоршане епидемиолошке ситуацији у Србији, а Влада је потврдила њих седам. Струка је предложила и да средње школе пређу на онлајн наставу, али према изворима Спутњика, о томе би министри требало да се изјасне у понедељак.

Међу седам нових мера које ступају на снагу од уторка најупечатљивија је скраћење радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима. Нове мере орочене су на период од десет дана, након чега ће поново бити размотрене у светлу кретања епидемиолошке ситуације.

Одлука о преласку на онлајн наставу

Једна од мера која није потврђена од стране Владе Србије односи се на предлог преласка на онлајн наставу, с обзиром на то да је дошло до преноса вируса из породица у школе, што је изјавио епидемиолог Предраг Кон. Он је рекао да је предложено да се пређе на онлајн наставу, посебно за средње школе у периоду од недељу дана.

Средњошколци већ похађају наставу према комбинованом моделу. Једне недеље иду у школу, а друге недеље прате наставу од куће. Овим предлогом дошло би до спајања две недеље са циљем спречавања даље трансмисије вируса у школама.

Основци редовно похађају ђачке клупе, са изузетком оних који су оболели од корона вируса или оних чији родитељи одлуче тако, а правило је да читава група или одељење прелази на онлајн наставу уколико је више од два ученика заражено.

Претходно су и синдикати просветних радника захтевали потпуни прелазак на онлајн наставу због великог броја случајева обољевања међу ученицима и наставним особљем.

Разматра се и функционисање вртића, па су неки градови увели правило да у вртић могу да долазе само деца чија оба родитеља имају потврду да не могу да раде од куће. За сада таква одлука не постоји у престоничким предшколским установама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала