Експедитивно до Врховног суда: Трампов тим покренуо поступак убрзане жалбе за Пенсилванију

© REUTERS / CARLOS BARRIAШеф особља Беле куће Марк Медовс поздравља присталице председника САД Доналда Трампа током предизборног скупа на регионалном аеродрому у Пенсилванији, САД, 31. октобра 2020.
Шеф особља Беле куће Марк Медовс поздравља присталице председника САД Доналда Трампа током предизборног скупа на регионалном аеродрому у Пенсилванији, САД, 31. октобра 2020. - Sputnik Србија
Пратите нас
Трампова кампања затражила је поступак „убрзане жалбе“ након одбацивања тужбе у Пенсилванији, којом су захтевали да се поништи више милиона гласова пристиглих поштом.

„Испоставља се да нам данашња одлука помаже у нашој стратегији да експедитивно стигнемо до Врховног суда САД“, наводи се у изјави Трамповог адвоката Рудија Ђулијанија и више правне правне саветнице Трампове кампање Џене Елис. „Тражићемо убрзану жалбу Трећем кругу. Постоји толико доказа да су демократе у Пенсилванији елиминисале нашу прилику да позовемо 50 сведока, као и друге доказе који указују да су надлежни отворено игнорисали закон Пенсилваније ускраћујући независну ревизију.“

Ђулијани и Елисова даље тврде да је ово „само продужетак цензуре велике технологије, великих медија и корумпираних демократа због чињеница које америчка јавност треба да зна". Трампови адвокати такође су изразили разочарање због недостатка могућности да „изнесу своје доказе“ на рочишту.

Трампова тужба у Пенсилванији одбачена раније током дана Федерални суд у америчкој савезној држави Пенсилванији одбацио је тужбу којом је тим председничке кампање Доналда Трампа захтевао да се поништи више милиона гласова стиглих путем поште на председничким изборима. „Пред овај суд су изнети напети правни аргументи без основа, као и спекулативне оптужбе, неразјашњене у оперативној жалби и непоткрепљене доказима. У Сједињеним Америчким Државама то не може обесправити једног гласача, а камоли све гласаче њене шесте најнасељеније државе“, рекао је судија Метју Брен током пресуде.

Прочитајте и:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала