Истражитељка из Трамповог тима: ЦИА умешана у изборну превару, спремамо библијска открића

© AP Photo / Carolyn KasterСедиште ЦИА у Вирџинији
Седиште ЦИА у Вирџинији - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивша помоћница окружног тужиоца у Тексасу и адвокат Сидни Пауел, који сада ради за Трампову кампању као истражитељ изборне преваре, каже да сумња да је у изборну превару у САД умешана и Агенција ЦИА.

Пауелова је раније изјавила је да има доказе о великој завери у којој су учествовали амерички технолошки гиганти, компанија за гласање „Доминион“, владини званичници и медијски гиганти како би „украли“ изборе од Доналда Трампа.

Она је изнела и тврдњу да су Венецуела и њен покојни председник Уго Чавез били умешани у скандал са бирачким аутоматима „Доминион“.

„Још једна погодност за коју је ’Доминион‘ створен је оно што бих назвала изборним осигурањем. Због тога га је Хуго Чавез и створио. Али се питам одакле му технологија, одакле долази. Јер мислим да су то ’Хамер‘ и ’Скоркард‘ из ЦИА“, рекла је Паулеова „Њузмакс“ упућујући на наводни суперкомпјутер у „дубокој држави“, који је познат под називом „Хамер“, и софтвер под називом „Скоркард”, који наводно користи обавештајна агенција за промену броја гласова.

„Питам се колика је заправо улога Агенције ЦИА у покретању ове врсте програма за почетак употребе у другим земљама“, додала је она.

„Библијско“ откровење

Пауелова је рекла да је Трампов правни тим у процесу припреме нове тужбе у вези са преварама у изборима у држави Џорџија, обећавајући да ће открића бити „библијске природе“.

„Надамо се да ћемо га ове недеље припремити за подношење и биће библијско“, рекла је она.

„Џорџија је изузетно лоша. Имамо уситњене гласачке листиће, бачене у вреће за смеће, лажу људи који раде у центру, замењују се гласови, покрећу алгоритми. Свака превара коју можете да замислите, десила се у Џорџији“, указује Пауелова.

Доминион вотинг системс“ има седиште у Торонту у Канади и Денверу у Колораду, САД, а своје производе продаје углавном у те две земље, као и у Србији. Прошле недеље компанија је издала саопштење у којем је „категорично“ негирала да је било „пребацивања гласова“ или „софтверских проблема“.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала