Руске снаге допремиле технику у зону мировне операције у Карабаху /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуски мировњаци прате азербејџански војни конвој у Нагорно-Карабахуы
Руски мировњаци прате азербејџански војни конвој у Нагорно-Карабахуы - Sputnik Србија
Пратите нас
Војно-транспортни авион Ил-76 руских ваздухопловних снага доставио је у Јереван војне инжењере технику и опрему за мировну мисију у Нагорно-Карабаху, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Авион Ил-76 Војно-транспортне авијације Ваздушно-космичких снага Русије полетео је са аеродрома Чкаловски како би доставио групу војника инжењеријских трупа Оружаних снага Русије, као и инжењерску технику и опрему за пружање помоћи у рашчишћавању јавних путева и друштвене инфраструктуре у областима мировне операције“, наводи се у саопштењу.

Авионом су допремљени и булдозер и тешка теренска возила за испоруку уређаја за опремање осматрачница у зони мировних операција.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала