Да ли ће Руси и даље наздрављати текилом?

Пратите насTelegramOdyssey
Проблеми с продајом текиле могу се појавити у земљама Евроазијске економске уније (Русија, Јерменија, Белорусија, Казахстан и Киргистан), након ступања на снагу прописа о безбедности алкохолних пића. Мексичке власти затражиле су од Руске Федерације да подржи измену документа, пишу „Ведомости“.

Амбасадорка Мексика Норма Пенсадо апеловала је на заменика руског премијера Алексеја Оверчука да у техничке прописе ЕАЕУ уврсти појам текиле и мескала.

Дмитриј Петров, директор корпоративних односа у компанији „Диагео Восточнаја Европа“, чији је бренд текила „Don Julio и Casamigos“, објаснио је да пропис налаже ограничен садржај метанола у алкохолним пићима, који не би требало да буде већи од 0,05 процената. Према мексичком стандарду на основу којег се производи текила, дозвољени ниво метанола у њему варира од 0,03 до 0,3 процената.

Тесла текила - Sputnik Србија
Планула Маскова текила „Тесла“ по папреној цени

Мексичка влада је забринута због недостатка регулације текиле и мескала у техничким прописима. Представник Оверчука приметио је да је руским партнерима у ЕАЕУ скренута пажња због забринутости мексичке стране.  

Чланови Савета Евроазијске економске комисије су се на састанку 3. новембра договорили да одложе ступање на снагу техничког прописа за годину дана, до 1. јануара 2022. године.

Руској страни је наложено да нацрт амандмана на документ уведе до 30. априла следеће године. Нацрт измена још увек није достављен Евроазијској економској комисији, прецизирао је представник комисије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала