Блиски сусрет на три метра: Авион се замало сударио са непознатим летећим објектом

© Sputnik / Владимир Сергеев / Уђи у базу фотографијаПутнички авион
Путнички авион - Sputnik Србија
Пратите нас
Путнички авион „боинг 737“ замало се сударио са непознатим летећим објектом док се спремао за слетање на аеродром у Великој Британији. Блиски сусрет догодио се на само три метра удаљености и судар и права трагедија избегнути су само срећом.

Извештај о инциденту који се догодио 1. септембра објављен је тек сада и наводи да је страшна несрећа избегнута изнад аеродрома Лидс-Бредфорд.

Како стоји у извештају, „непознати осветљени објекат приближио се авиону на удаљеност од три метра док се спремао да слети“.

Авион - Sputnik Србија
Америчка полиција тражи летећег човека: Пилоти га видели на 900 метара висине /видео/

Инцидент  највише категорије потврдио је и британски Ерпрокс борд, агенција која се бави блиским сусретима у ваздуху.

„Пилот и копилот авиона одједном су видели сјајно светло и објекат који се кретао ка авиону, готово директно, благо изнад и лево. Објекат се појавио без упозорења и није било времена за реаговање“, наводи се у извештају, преноси РТ.

Полицијски хеликоптер је приметио летеће лампионе у близини, али, како стоји у извештају, „пилоти авиона не верују да су видели лампионе“.

Истраживачи који су испитивали догађај наводе у извештају како је „дефинитивно постојала опасност од судара“., али је срећом катастрофа избегнута.

Сличан догађај одиграо се само три дана раније, када се дрон приближио на само један метар „ербасу А320“ са 186 путника, на висини од око 2,4 километра изнад аеродрома у Манчестеру. То је 20 пута већа висина него што је дозвољена за дронове.

Агенција Ерпрокс борд навела је како је у последњих пет година забележено око 400 сличних инцидената.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала