Минск брине пораст броја авиона НАТО-а у близини граница Белорусије

CC BY 2.0 / Flickr / frielp / Бомбардер Б-52Х Стратофортрес
Бомбардер Б-52Х Стратофортрес - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Белорусије забринуто је због повећаног интензитета извиђачких летова НАТО-а у близини граница Белорусије, изјавио је министар одбране Белорусије Виктор Хрењин телевизији „Белорусија-1“.
„Примећујемо повећан интензитет извиђачких авиона. Ове године су дуж наше границе примећени летови стратешких бомбардера Б-52 из континенталног дела Сједињених Америчких Држава на минималној удаљености до 30 километара од наше границе“, напоменуо је министар одбране.

Хрењин је изјавио да у Белорусији примећују вишеструко повећање броја и интензитета мера за борбену обуку на територији суседних држава.

Пољски војници у тенку ПТ-91 Тварди на војним вежбама у Литванији - Sputnik Србија
Тенкови НАТО-а на 15 километара од границе Белорусије

„Само постојање оружаних снага, концепти њихове изградње и развоја, мере за мобилизацијску готовост, борбена и оперативна обука, то је већ скуп мера које демонстрирају да је држава спремна да их одбије“, рекао је министар одбране.  

Током протеклих десет година урађено је много, створене су снаге које могу брзо и ефикасно да реагују.  

„Јединице копнених, ваздухопловних снага као и јединице противваздухопловне одбране су спремне да извршавају задатке. Обавештајне, радиотехничке трупе су такође у приправности. Ово представља наш одговор на процесе који се одвијају на територији суседних држава", изјавио је министар одбране Белорусија.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала