У Карабах отишле руске јединице за разминирање /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаНеексплодирана граната на путу за Мартакерт у Нагорно-Карабаху
Неексплодирана граната на путу за Мартакерт у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да су у Карабах отпремљене јединице Међународног центра за разминирање.
„Авиони Ан-124, Ил-76 и Ту-154 Војно-транспортне авијације Ваздушно-космичких снага Русије су са подмосковског аеродрома Чкаловски испоручили специјалце, технику и наоружање, као и службене псе Међународног центра за уклањање мина Министарства одбране Русије за извршавање задатака у зони мировне операције у Нагорно-Карабаху“, наводи се у саопштењу Министарства.

На аеродроме у Јеревану стигло је више од сто војника, 13 јединица војне и специјалне технике, укључујући роботске системе за разминирање „Уран 6“, оклопне транспортере и оклопна возила.

У саопштењу се додаје да ће особље и техника прећи трасу Јереван-Горис-Степанакерт и по доласку на одредиште почети са изивршавањем инжењерског извиђања, разминирања и уништавање експлозивних направа у областима Карабаха највише погођеним сукобом.

Сукоб у Карабаху

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. 

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала