Владу Георгиеву забрањен улазак у Црну Гору на 10 година

© Фото : youtube/ Vlado GeorgievВладо Георгијев
Владо Георгијев - Sputnik Србија
Пратите нас
Управа полиције Херцег Нови забранила је певачу Владу Георгиеву улазак у Црну Гору до 2030. године, саопштила је адвокатска канцеларија Томановић.

Црногорско Министарство унутрашњих послова прво је усвојило жалбу канцеларије Томановић, која заступа Георгиева, у којој је наведено да је забрана уласка правно неодржива, јер није наведен разлог због којег би му улазак био забрањен, а онда му је ПУ Херцег Нови у поновном поступку забранила улазак на 10 година.

„У међународној правној пракси, облик деградирајућег третмана појединца постоји увек када држава поступа без легитимног циља, диспропорционално и циљано увредљиво према појединцу, јер и странцу при уласку у земљу припадају права гарантована бројним међународним правним документима“, наводи адвокатска канцеларија.

У саопштењу се изражава уверење да ће другостепени орган прихватити правну аргументацију и поништити забрану уласка у Црну Гору Георгиеву, пренели су београдски медији.

Подсетимо, Георгиеву је крајем августа на граници са Црном Гором уручена забрана уласка у ту земљу, а певач је тада објавио да је као разлог наведена „национална и унутрашња безбедност“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала