Ана Брнабић: Ако стручњаци тако кажу, затварамо школе и вртиће

Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће ученици старијих разреда основних школа, као и средњих школа прећи на онлајн наставу и да ће вртићи бити затворени ако тако буду саветовали стручњаци из Кризног штаба.

Брнабићева је рекла да ће саслушати мишљење и препоруке стручног дела Кризног штаба на сутрашњој седници у вези са начином одвијања наставе у школама за старије разреде и раду вртића.

„Једна од њихових препорука је била да размислимо о онлајн настави за старије разреде, дакле у основним школама од петог до осмог разреда и средњим школама“, рекла је Брнабићева, одговарајући на питање новинара после отварања Вишенаменске лабораторијске ламеле Електронског факултета у Нишу.

Ако се то сутра буде потврдило, казала је премијерка, моћи ће да се у најкраћем року пређе на онлајн наставу јер је за то све технички спремно.

Празна учионица у Београду - Sputnik Србија
На онлајн наставу прешло 69 школа у Србији

„И даље мислим да, што се тиче најмлађих ученика, да је њима најбезбедније у школама, али ако ме другачије саветују стручњаци, немамо никакав проблем да њихов савет и усвојимо“, навела је премијерка Србије.

Исто, како је додала, важи и за вртиће.

Подсетила је да је у вези са тим било проблема и у марту, априлу и мају, јер је велики број људи тражио затварање школа и вртића, а онда је већина њих критиковала њихово затварање и постављала питање о томе ко ће да чува децу.

„Заиста, на притисак јавности ја не могу тако да доносим одлуке. Морају заиста стручни људи да ми кажу да је то прави начин, да је то безбедније него да децу чувају баке и деке код куће. То је оно што је моја дилема, али ако ми стручне службе саветују, немамо никакав проблем да то урадимо", рекла је Брнабићева, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала