Црногорска полиција: Ништа не указује да је Абазовићу угрожена безбедност

© Фото : Спутњику уступила УРАДритан Абазовић, лидер УРА
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија
Пратите нас
Управа црногорске полиције саопштила је да предузима законом прописане активности на заштити председника Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића, али да за сада не постоје оперативни подаци који указују да му је безбедност угрожена.

Полиција се огласила након што је раније данас извршни директор Грађанског покрета УРА Зоран Микић објавио да располажу информацијама према којима један регионални криминални клан жели да угрози живот Дритана Абазовића.

Управа црногорске полиције наводи да им је Агенција за националну безбедност доставила документ у којем је назначено да на основу свих података којима располаже тај државни орган не постоје оперативни подаци и сазнања који указују да је Абазовићу угрожена безбедност, пренеле су „Вијести“.

Исте информације су, како се додаје, добили и од Сектора криминалистичке полиције и центара безбедности Подгорице и Бара.

„Уколико се током предузимања полицијских мера и радњи дође до основа сумње да је Дритану Абазовићу угрожена безбедност од стране било ког лица, неодложно ће о свему бити упознат надлежни државни тужилац, а полицијски службеници ће спровести континуиране активности у циљу заштите живота и имовине оштећеног лица“, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Поводом претњи Абазовићу реаговали су мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић и лидер Праве Црне Горе Марко Милачић.

Кривокапић је саопштио да су претње Абазовићу претње свему нормалном и прогресивном у Црној Гори.

​Он је истакао да државни органи хитно треба да предузму све мере заштите Абазовића, али и осталих грађана Црне Горе.

„Црна Гора никада више не сме да буде држава у којој су у питање доведена основна људска права“, написао је Кривокапић на Твитеру.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала