Након Америке и Русија може изаћи из Споразума о отвореном небу

Пратите нас
Русија не искључује могућност изласка из Споразума о отвореном небу, ако друге државе-потписнице споразума не буду испуњавале своје обавезе, саопштио је заменик руског шефа дипломатије Сергеј Рјабков.
„Не искључујем ову опцију. Не искључујем ни друге, укључујући привремено решење“, објаснио је Рјабков.

Према његовим речима, од степени „кооперативности“ држава које су остале у Споразуму, пре свих савезница САД, зависиће кораци Москве по питању овог договора.

„Њихова забринутост судбином споразума треба да буде поткрепљена конкретним делима управо у тој сфери. Све је у њиховим рукама, не у нашим“, рекао је Рјабков.

Заменик шефа дипломатије наводи да ће сваки дан одуговлачења и нејасноћа по питању тога да ли ће ове државе предавати прикупљене информације током посматрачких летова Вашингтону и да ли ће ометати летове руских авиона изнад америчких војних објеката на њиховој територији повећавати њихову одговорност за будућност споразума.

Подсетимо, Сједињене Америчке Државе су 22. новембра званично изашле из Споразума о отвореном небу. С тим у вези, Министарство спољних послова Русије саопштило је да ће Москва тражити чврсте гаранције од држава преосталих у Споразуму о отвореном небу да ће испуњавати своје обавезе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала